Over Locatango

Inge Bømer is vanaf haar prille jeugd bezig geweest met beweging en kunst. Als kind deed ze aan topturnen, danste klassiek, jazz, en tap, acteerde, deed aan indoorklimmen, Pentjak Silak en verdiepte haar kennis over het lichaam via o.a. Alexandertechniek. Na voltooiing van haar studie kunst(geschiedenis) werd ze gegrepen door de tango en belandde uiteindelijk in Buenos Aires. Men zegt: ‘Tango es un sentimento que se bàila’; Tango is een gedanst gevoel. Maar om dat gevoel te begrijpen was het voor haar belangrijk zich onder te dompelen in de Argentijnse tangomuziek en tangocultuur; “dat was net zo belangrijk als het leren van passen en combinaties”. Ook hoort voor haar bij het leren van de tango, met zijn spanningsveld tussen het schijnbaar onbeweeglijke bovenlichaam en de “strijd van de benen” beneden, het leren van de lichaamstaal die de Argentijnse tango zo specifiek maakt. Dat is niet alleen esthetisch; het maakt de ook de uitvoering van figuren gemakkelijker en het contact tussen het paar intenser en expressiever. Naast reguliere lessen geeft Inge techniek en ladystyling, is incidenteel tango-DJ, gaat als performer het experiment aan met moderne dansers als Bennie Bartels of klimt op een podium met een langsreizende Argentijnse maestro voor een geïmproviseerde tango.

 

 

Loca Tango organiseert niet alleen tangolessen (klassikaal en prive) voor paren maar ook technieklessen voor individuen, tangosalons, tango demonstraties, Tango-events, bedrijfsfeestjes met Tango, Tango als leiderschapstraining, Tango met kinderen, Tangodans op de bruiloft, theater/moderne dansproducties met Tango….

Inge Bömer born in Amsterdam lived recently in Buenos Aires to be close to the roots of this culture. She has a background in Art (history), Dance and Theatre and teaches full-time tango since 2006. She is specialized teaching in mechanics of body language, personal expression and (multiple style) following

favicon-1